2016. május 17.

Térfigyelők a biztonságért

Székesfehérváron, a Palotai úton működik iskolánk egyik telephelye. Az udvarba kétféle módon lehet beállni gépkocsival: ha szabálytalanul megállunk a közlekedési lámpa előtt az úttesten - ezzel akadályozva a forgalmat, illetve ha a járdán várakozunk addig - szintén szabálytalanul -, ahol így is marad kb. 1,5 m a gyalogosok részére.

Néhány éve térfigyelő kamera működik a kereszteződésben, amely a biztonságunkat hivatott megóvni.


Pár hónapja az egyik munkatársam a már említett területen várakozott. Természetesen megkapta a csekket postán. Most egy másik tanárunk is fizetheti a sarcot ugyanezért a kihágásért. Az már kérdéses, hogy ha az udvarba szeretne beállni valaki, azt milyen módon tehetné meg szabályosan, illetve kiálláskor hogyan tudná a kaput bezárni (?). Ezt a részét nem ragozom tovább, mert a KRESZ elvileg mindenkire vonatkozik.

Az elmúlt években néhány esetben elvittek ezt-azt az iskolából. A másik etnikumhoz tartozó fiatalok először a takarítónő táskáját, más alkalommal egy gitárt, később egy számítógépet vittek ki az épületből. A forgalmas út mellett egy alkalommal a nyomás alatt lévő réz gázcsövet is leszerelték.

A rendőrséget a feljelentés megtételekor kértük, hogy elemezze ki a térfigyelő kamera felvételeit. Természetesen nem lett meg semmi, illetve az elkövetők kiléte sem derült ki, mivel a kamera ezt nem rögzíti (!)

Magyarra fordítva: a térfigyelő kamera itt is csak a bevételszerzés céljából lett kihelyezve, senkinek se legyenek illúziói! A kamera üzemeltetőjének és a történéseket megfigyelő "nagytesóknak" ezúton is gratulálok a sikeres működéshez! Így kell ezt csinálni!

Homoky Viktor
forrás: www.homoky.hu