2020. július 3.

Értékesítik az Olympus fényképezőgép-üzletágát

Forrás: Olympus.hu
Az Olympus közleménye szerint a gyár egy befektetési alapnak adja el a fényképezőgép-üzletágát. A Japan Industrial Partners lehet a vásárló, amely korábban a Sony VAIO részlegét is megszerezte.

Az Olympus leginkább a fényképezőgépeiről ismert, de a nagymultú cég legfőbb bevételi forrása eddig is az orvosi eszközök gyártásából származott, valamint már korábban is napvilágra kerültek olyan információk, melyek szerint az értékesíteni kívánt üzletág veszteséges.

A tervek szerint a befektető nem függesztené fel a gyártást, illetve tovább használná az Olympus márkanevet. A kérdés azonban az, hogy leállítja-e a fejlesztéseket.

Az Olympus az elmúlt időszakban jelentős újításokat vezetett be a piacon, valamint a MILC gépei innovatív megoldásairól váltak híressé. Amennyiben csupán a meglévő gépvázak, objektívek és kiegészítők gyártása folytatódna további fejlesztések nélkül, a mára már kiforrott micro 4/3 rendszer is háttérbe szorulna. Kétséges, hogy a rendszer másik meghatározó gyártója, a Panasonic energiáit a továbbiakban a rendszer fejlesztésére fordítaná.